Søk
Pavlova med vaniljekrem, druer, blåbær og jordbær

Pavlova med vaniljekrem frukt og bær

Pavlova er ein klassiker blant festkaker. Denne med deilig marengs, vaniljekrem og toppa med frukt, friske bær og melisdryss. Det skal nytast!

Ingrediensar

6 stk. eggekviter 

400 g sukker

2 ts maisenna

2 ts kvitvinseddikk

1-2 ts vaniljesukker

3 dl kremfløyte

1 ss sukker

Vaniljekrem

Druer

Blåbær

Jordbær

Melis

Slik gjer du

Finn fram alt du trenger og vei opp. Det er viktig at ingrediensane er romtempererte og at utstyret du brukar er reint. Da vil du sikkre deg eit optimalt resultat.

Skill eggekvitene frå eggeplommene ein om gangen og hell så over i bakebollen. Dette er for og unngå at det kommer feit i kontakt med eggekvitene. Da vil ikkje marengsen bli stiv. 

Pisk eggekviter stive og tilsett kvitvinseddik. Ha i litt av sukkeret omgangen medan du visper. Tilsett maisenna og vaniljesukker, når det har blanda seg godt og du har ein stiv marengs er den ferdig.  Ha eit bakepapir i ei langpanne og smør marengsen utover i ein sirkel. Du kan godt lage ei lita grop i midten slik at du kan fylle den med krem. 

Forvarm omnen til ca. 100 grader og steik marengsen på nederste rille i ca. 2 timar. Avkjøl før du pyntar den. Det kan vere lurt å lage botnen dagen før du skal bruke den. Dekker du den til og oppbevarer den riktig, vil den halde seg godt i fleire veker. Du kan og fryse den ned og ta opp når du trenger den.

Pisk kremfløyte i ein kald bolle med litt sukker til nesten stiv krem, og vend inn vaniljekremen. Ha kremen over marengsbotnen og pynt med frukt og friske bær. Topp med eit melisdryss.

Teknisk info om innlegget

Liknande oppskrifter